radnim danima od 10 do 20 sati, subotom 10 do 16;
Ugrinovačka 116/f, Zemun, tel. +381 65 82 52 755

Drvo za akvarijum Red Moor Wood
  • Drvo za akvarijum Red Moor Wood
  • Drvo za akvarijum Red Moor Wood
  • Drvo za akvarijum Red Moor Wood
  • Drvo za akvarijum Red Moor Wood
  • Drvo za akvarijum Red Moor Wood

Red Moor Wood drvo za akvarijum

900,00 RSD
Šifra: 337
Brend: Akvarijum Centar
Izaberite veličinu:

Red moor wood korenje i panjevi za akvarijum predstavljaju idealnu dekoraciju za tropske slatkovodne akvarijume. Gotovo da uopšte ne boji vodu, dugotrajno je i doprinosi zdravlju ribica.

Međutim, treba znati sledeće:

Ovaj materijal se nakon kupovine mora neko vreme natapati u vodi, jer će u suprotnom isplivavati sa dna na površinu.

Iskusni akvaristi, ukoliko koriste i kamenje za uređenje akvarijuma, mogu ova dva materijala tako ukombinovati i složiti da se red moor wood natapa u samom akvarijumu i da ne isplivava, ali početnicima se to ne preporučuje.

1) Kako pripremiti Red Moor Wood drvo za akvarijum?

Ovo drvo se natapa u posudi adekvatne velišine. Idealna je ona u kojoj kompletno drvo može biti potopljeno, ali nije problem ako iz vode vire neki sitni delovi. Kada upije dovoljnu količinu vode, red moor wood postaje gušći materijal i tone, i tada je najidealnije za ubacivanje u akvarijum.

Za ovo vreme ispušta se iz drveta velika količina tanina, pa je korisno svakodnevno menjati vodu u kojoj se drvo natapa. Takođe, budite strpljivi, jer ovaj proces može trajati dve nedelje, ali i dva meseca. Što je drvo veće, više mu vremena treba da se natopi.

2) Smeštanje u akvarijum

Kada je propisno natopljeno, red moor wood drvo garantovano neće isplivavati. Postavka ovakvih akvarijuma se često kombinuje sa kamenjem, pa se lako nalazi idealan položaj, a neretko koristi se i najlon za pecanje kao pomoćno sredstvo za fiksiranje.

Iako propisno natopljeno, ovo drvo nastavlja da ispušta tanin, ali se naravno, količina tanina vremenom sve više smanjuje. Ako je za uređenje korišćena veća količina ovog drveta, to će samom akvarijumu dati tzv. "amazonski efekat", što izuzetno pogoduje nekim vrstama riba kao npr. kraljevskoj neonci.

Ukoliko ne želite ovaj efekat u svom novom akvarijumu, aktivni ugalj iz filtera ili neki drugi hemijski filter materijal u ovim slučajevima može pomoći, jer će upiti sav tanin jako brzo. Takođe, redovno i češće menjanje vode pomaže da se koncentracija tanina smanji.

Tanin, tj. prirodna taninska kiselina koja se ispušta iz drveta nije ni u kom pogledu štetna za životinjski svet u akvarijumu!

Ukoliko se odlučite za natapanje ovog drveta direktno u akvarijumu, primetićete da se iz drveta ispušta bela sluz. Ta sluz takođe nije štetna i prava je poslastica za ancistruse, koji će sve to pojesti.

Dimenzije (D x Š x V) 0 x 0 x 0 cm
Težina 0.5 kg

Srodni, slični i proizvodi za nadopunjavanje:

Ljudi koji su pregledali ovaj proizvod su kasnije kupili: