radnim danima od 10 do 20 sati, subotom 10 do 16;
Ugrinovačka 116/f, Zemun, tel. +381 65 82 52 755

Plazma akvarijum - kalkulator cena
 • Plazma akvarijum sa 3D grafikom - kalkulator cena
 • Plazma akvarijum - kalkulator cena

Premijum plazma akvarijum – izrada plus ugradnja

990,00 RSD
Šifra: AP001
Brend: Akvarijum Centar
* Izaberite dužinu:

Izrada, transport i ugradnja plazma akvarijuma

Naši plazma akvarijumi su izrađeni po najvišim standardima i prefektne su završne obrade. Ovde možete da vidite šta sve može da se u jedan plazma akvarijum ugradi i da vidite kolika je cena jednog takvog akvarijuma.

Kada iskonfigurišete svoj akvarijum iz snova, možete ga odmah i poručiti popunjavanjem porudžbenice. Kada uspešno završite ovaj proces, javiće vam se naš projektant da utvrdite sve ostale detalje i formalnosti u vezi sa izradom.

Sada ćemo proći i, što detaljnije objasniti, svaki korak, tj. opciju, našeg konfiguratora cene plazma akvarijuma. Jako je važno da sve ovo pažljivo pročitate, kako biste razuemeli sve opcije.

Dužina plazma akvarijuma

Svi naši plazma akvarijumi su izrađeni tako da se sva tehnika koja ih čini taklo lepim i funkcionalnim ne vidi. Zbog toga svaki naš plazma akvarijum ima duž svih ivica masku (okvir) od 10 cm, koja zapravo iza sebe krije kompletnu aparaturu (filter, grejač, rasvetu...). Kada ovo imate u vidu, treba da znate da je dužina koju birate u konfiguratoru zapravo ukupna dužina akvarijuma, a ne vidljiv deo, ono što posmatrate.

Praktično, ako ste izabrali dužinu od 1 m, to znači da maska sa svake strane uzima, u zavisnosti od veličine akvarijuma minimalno 10, maksimalno 12 cm, pa vam je dužina vidljivog dela akvarijuma od 76 do 80cm. Pogledajte grafiku ispod da biste ovo što bolje razumeli.

duzina plazma akvarijuma - kalkulator cena

Visina plazma akvarijuma

Kod visine akvarijuma sve isto važi kao i za dužinu, samo se sve odnosi na vertikalu, a ne na horizontralu. Uvek imajte u vidu da visina akvarijuma treba da omogući lako održavanje. Što je akvarijum viši, teže (i skuplje, ukoliko to ne radite sami) ga je održavati.

Iz našeg iskustva, najpraktičniji (i najlepši, ako smemo da ovde budemo pristrasni) plazma akvarijumi su oni čija je ukupna visina 70 cm, debljina 17, dok je dužina ovde irelevantna. Ako su ispoštovane prve dve dimenzije, podjednako su lepi i oni dužine 1 m i oni od 2 m i oni od 3m.

Pozadina plazma akvarijuma

Kod nas je moguće dobiti dve vrste pozadina, i to:

 • 3D grafički stiker i
 • 3D reljefnu pozadinu

Obe varijante su spektakularne i lepe na svoj način. 3D grafika može da utiče na dubinu i da sam akvarijum transformiše u prozor koji vodi u skriveni svet. Jako efektno. Primer takvog akvarijuma imate gore na vrhu stranice.

Reljefna, tradicionalna 3D pozadina se izrađuje od kvalitetnih materijala i može da oponaša razne podvodne formacije: od realnih i prirodi vernih, preko antičkih motiva, pa sve do SiFi svetova. Primere takođe imate među fotografijama na vrhu.

Posle jako puno godina rada i posle toliko napravljenih akvarijuma, ovaj plazma akavarijum (na videu ispod) je izazvao najemotivnije reakcije i oduševljenje kakvo nikada nismo videli. Pomalo nam je žao što nismo taj momenat otkrivanja snimili. Ovo što vidite je akvarijum sa 3D grafičkim stikerom i 3D pozadinom, ali samo uz levu i desnu ivicu.

Rasveta za plazma akvarijum

Svi naši plazma akvarijumi imaju kvalitetnu LED rasvetu. Svetlo je inženjerski jako dobro projektovano, pa su nus uticaji poput dizanja temperature vode i pojave algi gotovo zanemarljivi. Dostupno je više boja, od samo jedne, pa sve do full RGB spektra.

Kontrola rasvete plazma akvarijuma

Ovde nudimo više opcija, i to:

 • Klasični (klik) prekidači
 • Prekidači sa Touch screen tehnologijom
 • Kontrola svetla sa daljinskim upravljačem (menjanje nijansi boje svetla i intenziteta)

Maska plazma akvarijuma

Ovo smo pomenuli kada smo se bavili dužinom i visinom akvarijuma... Dakle, maske, pored svoje funkcije prikrivanja tehnike, imaju i estetsku funkciju. U tom smislu, možete birati između 3 različita materijala:

 • crni lakobel
 • beli lakobel
 • ogledalo

Podrazumevano je da se maska sastoji iz četiri dela – na svakoj strani po jedan deo (levo, desno, gore i dole), međutim, moguće je masku izraditi i iz jednog komada lakobela (belog ili crnog) ili ogledala. Tu opciju takođe možete izabrati.

Podloga za plazma akvarijum

Najtipičnije podloge za ovu vrstu akvarijuma su peskovi i šljunkovi. Razlika između peka i šljunka je granulacija. Pesak, tj. jedno zrnce peska ima granulaciju od 0,1–0,6 mm, dok je šljunak granulacije od 3 do 5 mm.

podloga za akvarijum se može i kombinovati, pa ako želite da u akvarijumu imate crni i narandžasti pesak (ili možda i više peskova), izaberite ih, tj. selektujte čekboks u ponuđenoj listi.

Pored običnog (neutralnog) kvarcnog peska, u ponudi su i premijum peskovi nemačke proizuvodnje. Dostupni su u raznim bojama:

 • bela,
 • snežno bela,
 • siva,
 • crna,
 • crvena i
 • narandžasta.

Što se tiče šljunkova za plazma akvarijum, dostupni su:

Dekoracija podloge plazma akvarijuma

Često pesak i 3D pozadina nisu dovoljni elementi dekoracije. Obično se plazma akvarijumi završno dekorišu plastičnim biljkama i kristalima polu dragog kamenja sa ugrađenom podvodnom rasvetom, ali neretko i kamenjem, pa čak i drvetom.

I u ovom slučaju možete birati više opcija jednostavnim selektovanjem čekboksa ispred.

Dodatne opcije

Dodatne opcije koje ovde možete izabrati mogu da budu čisto estetske, praktične ili kombinovane. U praktične bismo ubrojili:

 • LED display za temperaturu – njime uvek na oku držite temperaturu vode u akvarijumu.
 • Sistem za automatsko hranjenje – ne morate razmišljati da li ste ili niste nahranili ribice; vodite samo računa o tome da je hranilica uvek puna. Ovo je idealno i kada niste dugo kod kuće (godišnji odmori, putovanja i sl.).

U estetske bismo ubrojili:

 • Full RGB pozadinsko svetlo sa daljinskim upravljačem – ovime upravljate svetlom u zavisnosti od raspoloženja i potrebe (nijanse boja i intenzitet).
 • Malavi ciklidi (ribice) – ribice su zapravo najvažniji estetski element, pogotovo kada je reč o najlepšim slatkovodnim ribicama koje se kod nas mogu naći.

I na kraju u kombinovane opcije ubrajamo:

 • Mehurići vazduha – pored estetske funkcije koju imaju, dodatno obogaćuju vodu kiseonikom, što pogoduje ribicama.

Kao i do sada, i u ovom odeljku možete izabrati više opcija istovremeno.

Montaža akvarijuma

Montaža akvarijuma se naplaćuje u zavisnosti od mesta vašeg stanovanja. Izaberite iz padajuće liste grad u kome živite ili najbliži grad vašoj tačnoj adresi da biste dobili cenu montaže.

Montaža uključuje:

 • prevoz,
 • unošenje,
 • izradu čeličnog nosača,
 • potrebne tiplove,
 • šrafove,
 • materijale za ispunu,
 • montiranje na zid i
 • punjenje i startovanje akvarijumskog sistema.

U izuzetnim slučajevima, kada je akvarijum veliki, kada zgrada u kojoj živite nema lift ili kada akvarijum ne može da stane u lift i kada je za transport i ugradnju potrebno više ljudi, cena transporta i montaže može biti veća od izračunate.

Garancija za naše plazma akvarijume

Svi plazma akvarijumi naše izrade imaju garanciju od 5 godina. Ova garancija se odnosi na spojeve silikona i podrazumeva pravilno održavanje i rukovanje akvarijumom.

Sva tehnika ugrađena u naše plazma akvarijume ima garanciju od 2 godine. To podrazumeva filtere, rasvetu, vazdužne pumpe, grejače i ostalu tehniku koja može biti ugrađena.

Napomene u vezi sa dimenzijama naših plazma akvarijuma

U kalkulatoru su dimenzije akvarijuma za dužinu i visinu date u cm i svaki segment čini 10 cm, dok su segmenti debljine veličine 1 cm. Ukoliko vam prikazane dimenzije ne odgovaraju, napomenite to u poslednjem koraku konfiguracije (Dodatne napomene i detalji:) i napišite tačne dimenzije, ali u kalkulatoru izaberite one vrednosti koje su vam najbliže, jer će vam tako biti naplaćeno.

Na primer: vama treba dimenzija 152,6 x 70 x 17 cm, pa bi vam u kalkulatoru najbliže bilo 150 x 70 x 17 cm. To birate i to će vam i biti naplaćeno. Ako vam sa druge strne treba dimenzija 148 x 70 x 17 cm, takođe birate dužinu od 150 cm i to će vam biti naplaćeno.

Da rezimiramo, cena se formira na osnovu najbližeg parametra, pod uslovom da se minimalne i maksimalne dimenzije poštuju. To znači da ne možete da, preko ovog kalkulatora, poručite plazma akvarijum koji je kraći od 60 cm, niži od 60 cm i uži od 17 cm. Isto tako i sa maksimalnim dimenzijama. Raspon dimenzija kalkulatora se mora poštovati.

Ukoliko želite plazma akvarijum koji izlazi iz dimenzija ovog kalkulatora, pošaljite nam direktan upit preko kontak-formulara.