radnim danima od 10 do 20 sati, subotom 10 do 16;
Ugrinovačka 116/f, Zemun, tel. +381 65 82 52 755

Dennerle Scapers Soil 1-4 mm

3.350,00 RSD
Šifra: 3350
Brend: Dennerle
Izaberite pakovanje:

Dennerle Scaper’s Soil se sastoji od 100% prirodnih sirovina. Napravljen od različitih pažljivo odabranih, prirodnih tla, pružajući sve neophodne minerale i elemente u tragovima koji akvarijumskim biljkama potrebno svakodnevno. Zrna koja su nepravilnog oblika prečnika od 1 do 4 mm daju podlozi veoma prirodan efekat.

Njegova rastresita struktura omogućuje optimalan protok kroz podlogu tako da koren biljaka može lepo da urastu u nju. Dennerle Scaper’s Soil pruža perfektnu osnovu za zdrav, snažan rast biljaka i živopisne boje istih. Mahovine takođe imaju koristi od ove podloge i pokazuju to u obliku kompaktnog rasta i bogatih zelenih listova.

Duboka crna boja daje intenzivniji kontrast sa jarko zelenom bojom biljaka za akvarijum. Scaper’s Soil efikasno sprečava rast algi u akvarijumu iz tri razloga: posebna hranljiva formula znači da hranljive materije prvenstveno imaju koristi za biljke, a ne za alge. Funkcija pufera za hranljive sastojke: kao u bateriji, višak hranljivih sastojaka uzima se iz vode i pušta biljkama samo kada je to potrebno. Kao rezultat, smanjuje pH vrednost i stabilizuje je na blago kiselom nivou (približno 6,0-6,5). Istovremeno smanjuje karbonatnu tvrdoću – na blizu 0 ° d KH u zavisnosti od izvora vode – i time čini vodu znatno mekšom.

Takođe služi kao prirodni izvor huminske i fulvinske kiseline, bez promene boje vode u akvarijumu. To znači da Scaper’s Soil stvara vrednosti vode koje su mnogim tropskim akvarijumskim biljkama i akvarijumskim ribama poznate iz svog prirodnog okruženja. Mekana, blago kisela voda je idealna za većinu ukrasnih ribica za akvarijum koje vode poreklo iz Južne Amerike, poput neonske tetre, skalara i diskusa. Uprkos mekoj vodi, Scaper’s Soil je bezbedan i za upotrebu u kombinaciji sa dodavanjem CO2.

Scaper’s Soil osigurava kristalno čistu vodu i zdrave uslove za život ribica i biljaka. Porozna površina pruža idealan supstrat za naseljavanje važnih bakterija. To znači da cela podloga postaje ogroman biofilter. Stoga stvara optimalne uslove za efikasno biološko samočišćenje, a time i za najbolji mogući kvalitet vode.

U isto vreme zemljište upija brojne štetne materije direktno iz vode.

Svojstva Dennerle Scaper’s soil-a:

  • -Hranljivi supstrat za snažan rast biljaka
  • -Sa plodnim vulkanskim tlom -Sa funkcijom bio-filtriranja za zdravu, bistru vodu u akvarijumu
  • -Dva puta pečeno – trajna stabilnost vode
  • -Idealno za akvarijumske biljke,akvarijumske ribice i kozice kojima je potrebna mekana, blago kisela voda
  • -Posebna hranljiva formula – ne podstiče rast algi
  • -U pakovanju od 4L i 8L
Dimenzije (D x Š x V) 0 x 0 x 0 cm
Težina 4 kg