radnim danima od 10 do 20 sati, subotom 10 do 16;
Ugrinovačka 116/f, Zemun, tel. +381 65 82 52 755

Tropica Specialised Fertilizer

Tropica Specialised Fertilizer

990,00 RSD
970,00 RSD
2% popusta
Šifra: 1208
Brend: Tropica
Izaberite pakovanje:

Tropica Plant Growth Specialised Fertilizer je nova generacija svetski poznatog proizvođača prihrane Tropica, koja se bavi uzgojem ukrasnog bilja.

Prihrana je osmišljena na temelju dugogodišnjeg iskustva i znanja stečenih kroz iskustvo u razmnožavanju biljaka. Sadrži sve esencijalne hranjive materije, uključujući i azot (NO3) i fosfor (PO4) za održavanje zdravog i lepog rasta akvarijumskog bilja. Sigurno je za sve akvarijumske organizme.

Karakteristike:

  • Sadrži azot (NO3) i fosfor (PO4).
  • Specialised Fertilizer sadrži hranjive materije koje biljke troše brzo i trajnom upotrebom sprečavate zastoj u rastu bilja i probleme sa algama.
  • Pošto sadrži azot i fosfor, prihrana je idealna za gusto ubiljene akvarijume sa manjim brojem riba ili čak bez njih, gde bilje može ostati bez azota i fosfora koji bi inače dobijali od riba (nepojedena hrana, izmet).
  • Prihrana je dizajnirana za opskrbljivanje bilja dovoljnim količinama azota i fosfora u pravilnim razmerama, čime se osigurava najefikasnija apsorpcija hranljivih materija kroz lišće i omogućava bujan rast svih tipova akvarijumskog bilja.
  • Zbog posebne homogene strukture prihrane, pogodna je za automatizovane sisteme sa dodavanjem prihrane kroz različite tipove dozirnih pumpi.

Primena:

Specialised Fertilizer preporučuje se dodavati 5 ml na 50 l vode nedeljno ili u skladu s potrebama svakog akvariumaja. Ovu dozu je najbolje podeliti na 3-4 dela (npr. svaki drugi dan po 1 ml).

Specialised Fertilizer sadrži, osim elemenata u tragovima, i makroelemente. Prihrana je posebno pogodna za korišćenje u situacijama kada biljke pokazuju znakove nedostatka hranljivih elemenata, ali kod neuravnoteženih akvarijuma, gde je već prisutan problem sa algama, dodavanje makroelemenata podstiče rast algi.

Specialised Fertilizer sadrži azot i fosfor. Doziranje prihrane se preporučuje menjati u skladu sa potrebama svakog akvarijuma. Ako se poveća rast algi, odmah smanjiti dozu za 50% i povećati izmenu vode za 50%.

Redovna upotreba i pravilno doziranje Specialised Fertilizer gnojiva vratiće bujno zeleno lišće biljaka, ali to nije lek kod biljaka gde već ima odumrlog lišća, to lišće je potrebno odmah ukloniti iz akvarijuma.

Za kvalitetno održavanje preporučuje se redovna izmena vode u akvarijumu - najmanje 25% vode u 7-14 dana, jer to smanjuje količinu nutrijenata i odstranjuje pore algi, organske ostatke i druge materije koje se akumuliraju u akvarijumu.

Dimenzije (D x Š x V) 4 x 4 x 15 cm
Težina 0.25 kg