radnim danima od 10 do 20 sati, subotom 10 do 16;
Ugrinovačka 116/f, Zemun, tel. +381 65 82 52 755

Tropica Premium Fertilizer

Tropica Premium Fertilizer

1.050,00 RSD
990,00 RSD
Šifra: 1207
Brend: Tropica
Izaberite pakovanje:

Tropica Plant Growth Premium Fertilizer je nova generacija prihrane biljaka. Sadrži sve esencijalne hranjive materije za zdrav i dobar rast akvarijumskog bilja. Sigurno je za sve akvarijumske organizme.

Karakteristike:

  • Ne sadrži azot i fosfor.
  • Premium Fertiliser sadrži hranjive materije koje biljke troše brzo i trajnom upotrebom sprečavate zastoj u rastu bilja i probleme sa algama.
  • Pošto ne sadrži azot i fosfor, prihrana je idealna za akvarijume sa malim i srednjim masama bilja i velikim brojem riba, kao i za jače ubiljene akvarijume, gde akvarista želi sam nadzirati dodavanje azota i fosfora.
  • Zbog posebne homogene strukture prihrana je pogodna za automatizovane sisteme sa dodavanjem prihrane kroz različite tipove dozirnih pumpi.

Primena:

Premium Fertiliser se koristi nedeljno nakon promene vode. Posebno vakuum pakovanje omogućava precizno i jednostavno doziranje. Preporučuje se dodavanje 5 ml na 50 l vode nedeljno ili u skladu s potrebama svakog akvarijuma.

Svetlo lišće i slab rast često su glavni pokazatelji nedostatka hranjivih materija. Najuočljivije je kod biljke Echinodorus Bleher, koja je jedan od prvih pokazatelja manjka mikroelemenata. Redovna upotreba i pravilno doziranje Premium Fertiliser prihrane vratiće bujno zeleno lišće biljaka, ali to nije lek kod biljaka gde već ima odumrlog lišća, to lišće je potrebno odmah ukloniti iz akvarijuma.

Za kvalitetno održavanje se preporučuje redovna izmena vode u akvarijumu - najmanje 25% vode u 7-14 dana.

Ako se pojave problemi sa neželjenim algama, preporučuje se povećati interval i količinu izmene vode (ali ne više od 50% - osim u ekstremnim slučajevima), te sađenje brzorastućeg bilja, kao što je bilje u rodu Hygrophila, Vallisneira, Egeria...

Dimenzije (D x Š x V) 4 x 4 x 15 cm
Težina 0.25 kg